800 g brambor
| 1 zelená paprika
| 1 velká cibule
| 100 g šunky nebo anglické slaniny
| 2 vejce
| sůl
| pepř
| 20 g másla
| 150 g eidamu
Postup přípravy receptu Sýrové bramboráčky:
Brambory si uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku a cibuli. Papriku nakrájíme na slabé proužky a cibuli nadrobno. Uzeninu pokrájíme na kostičky a osmahneme. Brambory smísíme s pokrájenou paprikou, cibulí a s osmahnutou uzeninou. Přimícháme vejce, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a dozlatova na něm osmahneme bramboráčky. Smažíme asi 6 minut z každé strany. Na jemném struhadle nastrouháme sýr. Na téměř hotový bramboráček část sýru nasypeme a necháme ho rozpustit. Ještě horké podáváme.
Fotky receptu Sýrové bramboráčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!