Použité suroviny receptu Sýrové fondue s třešňovicí:
1 stroužek česneku
| 400 g Eidamu
| 200 g ementálu
| 300 ml bílého vína
| lžička citronové šťávy
| 2 lžičky solamylu
| 50 ml třešňovice
| mletý muškátový oříšek
| černý pepř
Postup přípravy receptu Sýrové fondue s třešňovicí:
Oloupeme stroužek česneku a vytřeme jím kotlík. Oba druhy sýrů nastrouháme nebo nakrouháme a s vínem a citrónovou šťávou necháme v kotlíku za stálého míchání rozpustit. Ve studené vodě rozmícháme solamyl a utřeme jej s třešňovicí. Vše vmícháme do sýrové omáčky. Ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, opepříme. Sýrovou hmotu za stálého míchání ještě jednou krátce povaříme, až je hladká a krémová, poté ji přendáme na lihový vařič. Chléb pokrájíme na kousky a podáváme odděleně. Fondue se musí i během jídla mírně vařit. Stále mícháme, aby hmota zůstala vláčná.
Fotky receptu Sýrové fondue s třešňovicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!