Použité suroviny receptu Syrový salát z červené řepy a mrkve:
1 bulva čevená řepy
| 1 ks větší mrkve
| malá lžička fenkyl
| sůl
| ocet
Postup přípravy receptu Syrový salát z červené řepy a mrkve:
Čerstvou řepu oloupeme, nastrouháme na struhadle s většími otvory. Do řepy rovněž postrouháme stejnými otvory oloupanou mrkev a přidáme sůl - nevaříme !!
Připravíme si na dno kastrolu vodu, krátce povaříme s fenkylem. Po vyluhování fenykl slijeme, a výluhem zalijeme směs nastrouhané řepy s mrkví. Fenykl je velmi aromatický.
Nakonec dochutíme octem.
Salát je výborný a hlavně velmi prospěšný zdraví.
Doba přípravy cca 10 minut.
Jíme samostatně, nebo jako přílohu k jídlu.
Fotky receptu Syrový salát z červené řepy a mrkve: