Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Taliáno

fotka Taliáno
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Taliáno:

4 plátky zadního hovězího  | 40 gr. angl. slaniny  | 1 polévková lžíce plnotučné hořtice  | 1/2 cibule  | 3 kusy sladkokyselé okurky  | 100 gr. šunky nebo šunk. salámu  | 3 kusy natvrdo uvařených vajec  | 2 polévkové lžíce oleje  | dle chuti (cca půl deci) lák z okurek  | špetka mletého pepře  | dvě špetky soli

Postup přípravy receptu Taliáno:

Hovězí plátky opereme, osušíme, na obvodu několikrát nařízneme (aby se nezkroutily), posolíme a opepříme a teprve potom mírně naklepeme, potřeme plnotučnou hořticí. Vložíme na zpěněnou cibulku se slaninou, opečeme z obou stran, poté mírně podlijeme a dusíme do měkka (cca 50 minut), občas mírně dolijeme vodou (máme-li třeba i vývarem). Když je maso měkké teprve přilijeme lák z okurek, přidáme na drobné kostičky nakrájenou šunku, vajíčka a okurky. Již nevaříme. Vznikne omáčka řídký sós, který je zahuštěn pouze vajíčky, okurkami a šunkou. Podáváme s knedlíkem či rýží. Jídlo je chuťově vhodným osvěžením v parných letních dnech! Je to jakási obdoba španělských ptáčků, jen s tím rozdílem, že ptáčky nemusíte rolovat a spínat párátky, či šít! Tento recept jsem pojmenovala "taliáno", když se mi jednou nepovedly klasické španělské ptáčky a některé se mi vysypaly do omáčky. Po ujištění manžela a dětí, že je to takto výborné, již ptáčky nezamotávám, ale dělám tímto způsobem.


Fotky receptu Taliáno:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Taliáno
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle