1 kilogram hovězího masa
| 1 a 1/4 kilogramu vepřového bůčku (prorostlejšího)
| stroužků česneku
| sůl, bílý pepř
| 1 gram kardamonu
| /2 litru vody
| 3 metry tenčího hovězího střeva
| provázek na převázání
Postup přípravy receptu Taliány:
Libové hovězí maso nasekáme na malé kostky a polovinu umeleme. Vepřový bůček také nakrájíme na malé kostky. Maso dáme do mísy, přidáme s trochou soli utřený česnek, bílý pepř, drcený kardamon, zalijeme studenou vodou a pečlivě promícháme. Touto směsí naplníme dobře vyprané hovězí střevo, které při plnění každých deset centimetrů převážeme provázkem na uzlík. Hotové syrové taliány pověsíme do chladné místnosti a necháme viset dva až tři dny. Pak je vaříme až hodinu a půl.
Fotky receptu Taliány:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!