400 g krůtích prsíček
| 1 šalotka
| 300 g zmrazeného hrášku
| 2 lžíce másla
| 1/4 lžičky kari koření
| 2 lžíce hladké mouky
| 1/4 l bílého vína
| 1/4 l smetany
| 4 taštičky z listového těsta
| 1/2 lžičky masoxu
| sůl
| pepř
| trochu cukru
| 4 plátky citronu
| kopr na zdobení
Postup přípravy receptu Taštičky s krůtím ragú :
Maso nakrájíme na 1 cm velké kostky. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky. Hrášek opláchneme teplou vodou a necháme okapat.
V hluboké pánvi necháme zpěnit máslo při střední teplotě. Maso na něm restujeme 4 minuty ze všech stran a vyjmeme. Kari koření a mouku vmícháme do výpeku, rozředíme vínem a šlehačkou a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. Hrášek přidáme 2 minuty před dokončením. Taštičky před plněním, dokřupava rozpečeme v troubě. Maso prohřejeme v omáčce, ale nevaříme. Ochutíme masoxem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem.
Naplníme taštičky, ozdobíme citronem a koprem.
Fotky receptu Taštičky s krůtím ragú :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!