Použité suroviny receptu Telecí hrudí s moravskou klobásou:
1 kg telecího masa
| 1 polévková lžíce sladké papriky
| podle chuti: kyselé okurky
| 2 mrkve
| 5 sardelí
| 200 g másla
| 4 uzené klobásy
| 2 lžíce francouzské hořčice
| 200 ml bílého vína
| podle potřeby: olej
| 1 hovezí bujón
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Telecí hrudí s moravskou klobásou:
Telecí maso odblaníme a naklepeme. Potřeme utřenou sardelí s máslem a hořčicí, osolíme a posypeme paprikou. Po délce poklademe na špalíčky nakrájenou klobáskou, kyselou okurkou a mrkví. Pak pevně svineme, svážeme kuchyňským motouzkem, osolíme a opepříme. Vytvořenou roládu opečeme na všech stranách dohněda. Vložíme do trouby a při pečení maso poléváme šťávou a hovězím vývarem z kostky smíchaným s trochou okurkového láku a bílým vínem. Upečené maso nakrájíme a poskládáme na mísu. Šťávu zahustíme bujonem k pečenému masu a povaříme. Trochu omáčky nalijeme na maso a zbytek podáváme v omáčníku.
Fotky receptu Telecí hrudí s moravskou klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!