Použité suroviny receptu Telecí kotlety s ricottovou náplní:
4 telecí kotlety
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: roketa
| 2 stroužky česneku
| 4 lžíce másla
| 1/2 lžičky skořice
| 100 g ricotty (italský čerstvý sýr)
| 2 lžíce olivového oleje
| 50 ml bílého vína
| 100 ml masového vývaru (z kostky)
Postup přípravy receptu Telecí kotlety s ricottovou náplní:
1. Maso omyjeme a osušíme, do každé porce vyřízneme kapsu, osolíme a opepříme.
2. Roketu omyjeme, osušíme a nadrobno pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme k raketě. Obojí podusíme na 2 lžících másla. Výrazně osolíme, opepříme a ochutíme mletou skořicí.
3. Sýr ricottu (lze nahradit šlehaným tvarohem nebo lučinou) a roketu smícháme a hmotou naplníme kotlety. Otvory uzavřeme párátky.
4. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a olivový olej a na tuku opékáme maso po obou stranách vždy 10-15 min. Pomalu přiléváme víno a vývar. Kotlety upravíme na talíře s vypečenou šťávou.
Fotky receptu Telecí kotlety s ricottovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!