3/4 kg telecí kýty
| 5 dkg slaniny
| 8 dkg másla
| bílý pepř
| 10 dkg hříbků nebo žampionů
| 1 cibule
| citronová šťáva
| petrželka
| sůl
| trochu hl. mouky
Postup přípravy receptu Telecí maso na houbách:
Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme tenkými proužky uzené slaniny. V troubě upečeme na másle do měkka. Během pečení podléváme vodou. Když je maso měkké, vyndáme je a do zbývající šťávy přidáme trochu světlé jíšky, kterou jsme si připravili z másla a mouky, aby byla šťáva hustší. Potom ji procedíme a přidáme trochu citronové šťávy. Maso nakrájíme na tenké plátky a dáme zpět do omáčky. Při úpravě položímne maso doprostřed mísy a kolem uděláme věnec z jemně nakrájených a na másle udušených hub. Posypeme usekanou petrželkou.
Fotky receptu Telecí maso na houbách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!