600 g telecího masa z kýty, hrudi nebo hřbetu
| 20 g másla
| 1/4 litru vývaru
| 500 g vařeného chřestu
| 1 lžíce hladké mouky
| 4 lžíce smetany
| sůl
| pepř
| 4 lžíce nasekané petrželky
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Telecí maso s chřestem:
Maso nakrájejte na kostky a osmahněte je za stálého obracení v rendlíku na rozpáleném másle. Zalijte horkým vývarem. Snižte teplotu a maso pod pokličkou duste při mírné teplotě asi 40 minut. Chřest nechejte důkladně okapat a nakrájejte na kousky. Mouku a smetanu smíchejte. 10 minut před koncem dušení zahustěte smetanu, ve které jste rozkvedlali mouku. Osolte a opepřete. Krátce před servírováním přidejte do ragú chřest a prohřejte. Žloutek rozkvedlejte s trochou omáčky a zamíchejte do ragú. Podávejte s bramborami nebo rýží.
Fotky receptu Telecí maso s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!