Použité suroviny receptu Telecí medailonky s hráškem:
12 plátků masa z telecí kýty nebo panenky
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíci hladké mouky
| 400 g hráškových lusků
| 1 lžičku mletého červeného pepře
| 1 špetku soli
| pár kapek worcesterské omáčky
| dle chuti: zeleninu na ozdobení
Postup přípravy receptu Telecí medailonky s hráškem:
Telecí maso opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Při okrajích na několika místech nařízneme, aby se při tepelné úpravě nekroutilo. Mírně osolíme a poprášíme moukou. Na pánvi mezitím rozehřejeme olej a medailonky po obou stranách prudce opečeme.
Na pánev k měkkému masu nakapeme worcesterskou omáčku, poprášíme červeným pepřem a opatrně zamícháme. Na zjemnění chuti přidáme máslo a ještě asi tak 2–3 minuty podusíme.
Mezitím vařící vodou spaříme hráškové lusky, kterými medailonky na talíři obložíme spolu s čerstvou sezonní zeleninou.
Jako přílohu podáváme smažené bramborové hranolky nebo dušenou rýži.
Fotky receptu Telecí medailonky s hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!