Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.04. 2018
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Telecí na pomerančích

fotka Telecí na pomerančích
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 105 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Telecí na pomerančích:

1,25 kg telecí pečínky  | 1 pomeranč  | 1 menší kousek čerstvého zázvorového kořenu nebo 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru  | 1 červená a 1 zelená feferonka (čerstvá nebo nakládaná)  | 100 g rozinek  | 1 láhev (0,7 l) bílého vína  |  sůl, pepř, kari  | 20 g přeškvařeného másla nebo oleje  | 1 kelímek (150 g) zakysané smetany  | 150 g smetany na šlehání  |  pomerančová kůra a meduňka na zdobení

Postup přípravy receptu Telecí na pomerančích:

Maso omyjeme a osušíme. Pomeranč důkladně opláchneme horkou vodou, otřeme a nakrájíme na plátky. Pokud máme čerstvý zázvor, oloupeme jej a jemně usekáme. Rozinky spaříme. Maso vložíme do kameninové mísy, přidáme plátky pomeranče, zázvor, feferonky, rozinky a přelijeme bílým vínem. Zakryté naložené maso necháme 12 hodin rozležet. Občas obrátíme. Potom maso vyjmeme, necháme okapat, vysušíme a silně potřeme solí, pepřem a kari. V pekáči zahřejeme přeškvařené máslo nebo olej a maso po všech stranách opečeme. Marinádu si přecedíme a polovinou tekutiny pečení podlijeme. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů Celsia / plyn stupeň 3) asi po dobu 1 1/2 hodiny. Občas maso podlijeme zbytkem marinády s původními přísadami. Hotovou pečeni vyjmeme a udržujeme stále teplou. Výpek rozmícháme se zakysanou smetanou a smetanou na šlehání, krátce za stálého míchání povaříme a znovu podle potřeby dochutíme. Maso nakrájíme a vložíme do omáčky. Můžeme je ozdobit tenkými proužky pomerančové kůry a lístky citronové meduňky. Dobře se k tomu hodí rýže s máslem. Velmi jemnou přílohou, která nechá vyniknout chuti masa i omáčky, jsou těstoviny.


Fotky receptu Telecí na pomerančích:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Telecí na pomerančích
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !