Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Telecí na smetaně s brioškami

fotka Telecí na smetaně s brioškami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Telecí na smetaně s brioškami:

250 g polohrubé mouky  | 1 lžička cukru  | dle chuti: sůl  | 1/2 kostky droždí  | 150 ml mléka  | 1 lžíce provensálských bylinek (mražených)  | 125 g změklého másla  | 1 kg telecího masa  | 100 g šalotky  | 4 lžíce oleje  | 125 ml lišek (nebo jiných hub)  | 200 ml smetany  | 200 g vinných hroznů (bez jadérek)  | 4 lžíce brusinkového kompotu  | 1 lžíce posekané petrželky

Postup přípravy receptu Telecí na smetaně s brioškami:

Na bylinkové briošky vložíme do mísy mouku, cukr a 1 lžičku soli a do mouky vymáčkneme důlek. Droždí rozdrobíme a rozpustíme ve vlažném mléce. Směs vlijeme do důlku, smícháme s trochou mouky a necháme 15 min. kynout. Přidáme provensálské bylinky, vejce a máslo ve vločkách a vše zpracujeme na hladké těsto. Přikryté těsto necháme 2 hodiny kynout. Těsto důkladně prohněteme na pomoučené pracovní ploše. Pak těsto vlo­žíme do 6 vymazaných formiček. Přikryté necháme kynout dalších 30 minut. Troubu předehřejeme na 160 °C a briošky pečeme dozlatova 30 - 35 minut. Mezitím omyjeme telecí maso, osušíme je a nakrájíme na kostky. Maso prudce opečeme ze všech stran na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme nakrá­jenou šalotku a osmahneme. Zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Přilijeme telecí vývar a přikryté dusíme asi 2 hodiny. Lišky či jiné houby očistíme, případně pokrájíme na kousky. Opečeme je na oleji a podušené přidáme do guláše. Přilijeme smetanu a dusíme dalších 15 min. Asi 5 min. před koncem tepel­né úpravy omyjeme vinné hrozny, otrháme bobule a vmícháme je do guláše spolu s brusinkami. Guláš podle potřeby přisolíme a posypaný petrželkou podáváme s brioškami.



Fotky receptu Telecí na smetaně s brioškami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Telecí na smetaně s brioškami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !