Postup přípravy receptu Telecí pečeně s vinnou omáčkou:
Maso omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a potřeme dvěma lžícemi hořčice. Pak je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme tymián, víno a povaříme. Přilijeme telecí vývar a dusíme zvolna pod poklicí přibližně 50-60 minut. Mrkev a cibulky oloupeme a nadrobno pokrájíme. Poté společně s hráškem uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme. Pečeni vyjmeme a udržujeme asi 10 minut teplou. Omáčku přecedíme, vmícháme zakysanou smetanu a zbylou hořčici. Krátce povaříme, zahustíme jíškou a podle potřeby přisolíme. Zeleninu se sezamem osmahneme na rozpuštěném másle. Pečeni nakrájíme na plátky a rozdělíme se zeleninou a omáčkou na talíře. Lze ozdobit tymiánem. Pro větší jedlíky se jako příloha hodí těstoviny nebo rýže.
Fotky receptu Telecí pečeně s vinnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!