400 g telecí plece
| 70 g rostlinného tuku
| sůl dle chuti
| 1 velká cibule
| sladká mletá paprika dle chuti
| 1 květák
| 4 dl světlého piva
| 1 bílý jogurt
| 25 g hladké mouky
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Telecí pivní guláš:
Telecí plec nakrájíme na kostky. Zpěníme cibuli na tuku, přidáme mletou papriku, zalijeme větší částí dávky piva s vodou (vývarem). Necháme zavařit a do vařícího základu vložíme telecí maso, osolíme, přidáme citronovou šťávu a necháme dusit. Měkké maso vyjmeme. Jogurt se zbytkem piva smícháme s hladkou moukou. Zalijeme základ a necháme dobře provařit. Převařenou omáčku přecedíme na maso a jako vložku přidáme růžičky uvařeného květáku. Společně krátce prohřejeme. Přílohou mohou být brambory.
Fotky receptu Telecí pivní guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!