Postup přípravy receptu Telecí plátky se žampiony:
Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé
medailonky a lehce naklepeme. Doprostřed každého
plátku položíme omyté listy špenátu, 1 očištěný a
na plátky nakrájený žampion a vločku másla.
Medailonky překlopíme na polovinu a okraje masa
sklepneme paličkou a spíchneme k sobě párátkem.
Připravené medailonky posypeme grilovacím kořením a
dáme na rozpálený olej. Opékáme asi 5 minut, potom
přiklopíme, stáhneme plamen a krátce podusíme ve
vlastní šťávě.
Zbytek očištěných žampionů nakrájíme na čtvrtky a
spolu s nasekanou cibulkou orestujeme na olivovém
oleji. Dochutíme vegetou a adzikou. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Telecí plátky se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!