Použité suroviny receptu Telecí řízky s gorgonzolovou omáčkou:
8 ks malých tenkých telecích řízků
| 1/8 l smetany ke šlehání
| 150 g gorgonzoly
| 1 lžíce olivového oleje
| 20 g másla
| 2 cl brandy
| sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy receptu Telecí řízky s gorgonzolovou omáčkou:
Telecí řízky opatrně naklepeme plochou stranou paličky na maso. Osolíme a opepříme. Ve smetaně rozmixujeme na kousky nakrájenou gorgonzolu. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Při střední teplotě řízky opečeme po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme je a horké uchováme v alobalu.
Z pánve slijeme tuk a teplotu maximálně zvýšíme. Připečeniny na pánvi rozředíme brandy a povaříme do zhoustnutí. Přilijeme smetanu s gorgonzolou a několik minut vaříme, až omáčka krémovitě zhoustne. Telecí řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Telecí řízky s gorgonzolovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!