Použité suroviny receptu Telecí řízky ve višňové omáčce :
600 g telecích řízků
| 2-3 lžíce oleje
| Podravka
| 350 g višní bez pecek
| 2 lžíčky hnědého cukru
| 50 g másla
| 100 ml červeného vína
| 50 ml vody
| 1 lžička Podravky
Postup přípravy receptu Telecí řízky ve višňové omáčce :
Telecí řízky naklepeme paličkou na maso, posypeme Podravkou přísadou do jídel a zakryté necháme odstát na chladném místě asi 30 minut. Mezitím připravíme omáčku: na rozehřátém másle krátce opražíme hnědý cukr, přidáme višně bez pecek, Podravku přísadu do jídel, vodu a vaříme při mírné teplotě po dobu asi 5 minut. Polovinu višní necháme trochu vychladnout, rozmixujeme v mixéru a smícháme s vařenými višněmi. Přidáme víno a krátce povaříme. Potom na rozpáleném oleji opékáme marinované telecí řízky po obou stranách 6-7 minut. Teplé řízky podáváme s višňovou omáčkou a se zeleným salátem.
Fotky receptu Telecí řízky ve višňové omáčce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!