Použité suroviny receptu Telecí roláda se zeleným chřestem:
1,2 kg telecí ledviny
| 1 cibule
| 1/2 svazku petrželky
| 200 g mletého telecího masa
| 2 žloutky
| 200 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
| 10 výhonků zeleného chřestu
| dle chuti: sůl a pepř
| 3 lžíce oleje
| 125 ml bílého vína
| 4 mrkve
| 1 celer
| 125 ml zeleninového vývaru (z kostky)
Postup přípravy receptu Telecí roláda se zeleným chřestem:
Maso rozřízneme do plátu. Cibuli a petrželku najemno posekáme a promícháme s mletým telecím, žloutky a 150 g parmazánu. Chřest vaříme 8 min. ve slané vodě. Scedíme a prolijeme studenou vodou. Předehřejeme troubu. Plát masa osolíme, opepříme a potřeme mletým masem. Poklademe chřestem, srolujeme a svážeme nití. Roládu opečeme ze všech stran na 2 lžících oleje a podlijeme vínem. Pečeme 5,5 min. v troubě při 210 °C a často poléváme vypečenou šťávou. Mrkev a celer pokrájíme na kostičky a opečeme na 1 lžíci oleje. Přilijeme vývar, 10 min. podusíme. Vmícháme 50 g parmazánu a okořeníme. Maso vyjmeme, po chvilce nakrájíme a upravíme na talíře.
Fotky receptu Telecí roláda se zeleným chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!