250 g očištěných hub
| 1 menší oloupaná cibule
| 50 g másla
| sůl
| 100 g vařené šunky
| 2 lžíce pokrájené bazalky
| 4 plátky telecí kýty (á 180 g)
| 200 ml červeného vína
| 2 lžičky hladké mouky
| 50 ml smetany
| bazalka na ozdobení
Postup přípravy receptu Telecí roládky:
Houby rozkrájejte na menší kousky. Cibuli nasekejte najemno. Vše krátce osmahněte na polovině másla. Osolte, přidejte na kostičky nakrájenou šunku a bazalku. Promíchejte a nechte zchladnout. Telecí plátky naklepejte a rozdělte na ně houbovou náplň. Pak je opatrně stočte do závitků a převažte provázkem. Opečte je na zbylém másle, přiklopte a pečte při 180 st. asi 15 minut.
Víno svařte v malém rendlíku tak, aby na dně zůstala minimální vrstva silně koncentrované vinné šťávy. Ke konci ji musíte stále míchat a vařit při nižší teplotě.
Měkké maso vyndejte. Výpek dejte do kastrolku, vyrestujte na tuk, zaprašte moukou a zalijte vodou. Provařte a přilijte smetanu se svařeným vínem. Krátce povařte a přisolte. Roládky nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a ozdobte bazalkou.
Jako příloha se podávájí fazolky s žemlovými knedlíčky.
Fotky receptu Telecí roládky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!