Použité suroviny receptu Telecí roládky se slaninou a vejcem:
4 telecí plátky (po 100 g)
| 4 vejce
| 1 cibule
| sůl, pepř
| 4 plátky slaniny
| olej k opečení
| 400 ml vývaru (masového)
| 250 ml vody
| 4 lžíce zakysané smetany
| kostka bujónu
| světlá jíška
Postup přípravy receptu Telecí roládky se slaninou a vejcem:
Vejce uvaříme (6 minut), zchladíme. Telecí plátky lehce naklepeme a okořeníme solí a pepřem. Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a rozdělíme na telecí řízky. Vejce oloupeme. Plátky slaniny položíme na telecí řízky, na ně položíme vejce a zarolujeme. Svážeme nití. Roládky opečeme v rozpáleném oleji ze všech stran, až získají hnědou barvu. Zalijeme vývarem a vodou, přidáme bujónovou kostku a 30 minut dusíme. Roládky vyjmeme, zbavíme motouzku a udržujeme v teple. Ve šťávě rozmícháme zakysanou smetanu a opatrně zahustíme světlou jíšku. Servírujeme roládky překrojené ostrým nožem.
Fotky receptu Telecí roládky se slaninou a vejcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!