Použité suroviny receptu Telecí se zeleninou na šalvěji:
1,5 kg telecího: ramínka, plecka, kýty
| 3 lžíce másla
| 500 g malých karotek a hrášku
| 1 starší houska, namočená v mléce
| 1 vejce
| 4 lžíce extra panenského olivového oleje
| hrst šalvějových lístků
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Telecí se zeleninou na šalvěji:
1. Ostrým nožem vytvořte v mase kapsu. Na másle poduste polovinu hrášku a karotky; stačí pět minut. Vsypte do mísy a promíchejte s namočenými kostičkami pečiva. Přidejte vejce, osolte a opepřete. Směs vpravte do kapsy v telecím a otvor spíchněte jehlou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.
2. Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.
3. Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou.
Fotky receptu Telecí se zeleninou na šalvěji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!