Použité suroviny receptu Telecí vývar s houbovými knedlíčky:
300 g telecího masa
| polévková zelenina
| sůl
| jíška z 30 g másla a 30 g mouky
| majoránka
| 1 lžíce čerstvého másla
| 200 g muchomůrek růžovek
| 1 vejce
| 2l žíce strouhanky
| trochu mouky
Postup přípravy receptu Telecí vývar s houbovými knedlíčky:
Maso nakrájíme na malé kousky a vaříme společně s polévkou zeleninou v osolené vodě 30 minut. Vývar zahustíme jíškou a okořeníme majoránkou.
Na rozpuštěném másle podusíme drobně nakrájené houby, jimž jsme předem oloupali klobouky. Do vychladlých hub přidáme vajíčko, strouhaknu, mouku a uděláme knedlíčky velké jako ořech. Zavaříme je do vřelého vývaru, kde je ponecháme 10 minut.
Fotky receptu Telecí vývar s houbovými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!