Použité suroviny receptu Telecí závitky se šalvějí:
4 plátky telecího masa
| dle chuti: sůl a čerstvě umletý pepř
| 4 slabé plátky šunky
| 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
| dle chuti: několik snítek šalvěje
| 5 lžic másla nebo rostlinného tuku
| 1/4 l bílého vína
| 2 cibule
| 1 konzervu loupaných rajčat
| 200 g dlouhozrnné rýže
| 1/2 l vývaru z kostky
| 100 g mraženého hrášku
| dle chuti: šalvěj na ozdobení
Postup přípravy receptu Telecí závitky se šalvějí:
Maso trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme jeden kousek šunky a posypeme parmezánem, na který dáme 2–3 lístky šalvěje. Maso svineme a jehlami pevně sepneme. Na pánvi rozehřejeme 2–3 lžíce tuku a závitky dozlatova opečeme. Přilijeme víno a pod poklicí přibližně 15 minut dusíme.
Mezitím rozkrájíme na kostičky cibule. Závitky vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Na výpeku osmahneme polovinu cibule a přidáme pokrájená rajčata.
Zbylou cibuli na zbytku tuku podusíme, až zesklovatí, přidáme rýži a krátce ji osmahneme. Podlijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Zhruba 5 minut před dovařením vmícháme hrášek. Závitky podáváme rozkrájené na plátky s omáčkou a rýží. Ozdobíme lístky šalvěje.
Fotky receptu Telecí závitky se šalvějí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!