Použité suroviny receptu Telecí závitky ve vinné omáčce:
1/2 svazku petrželky
| 8 telecích řízků (asi po 70 g)
| 8 tenkých plátků šunky
| 2 lžíce oleje
| 1/8 litru červeného vína
| 1/8 litru vody
| 120 g zeleného hroznového vína
| 1 kelímek (200 g) smetany na šlehání
| 1 lžíce hladké mouky
| sůl
| bílý pepř
| malé špejle nebo párátka
Postup přípravy receptu Telecí závitky ve vinné omáčce:
Opláchnout a osušit petrželku a otrhat lístky. Na každý kousek masa položit plátek šunky, pár lístků petrželky, svinout a upevnit špejlí nebo párátky.
Na rozpáleném oleji ze všech stran závitky opéct do zlatohněda. Potom je podlít červeným vínem a 1/8 litru vody. Zakrýt poklicí a dusit zhruba 10 minut.
Oprané bobulky vinných hroznů přepůlit a vybrat z nich zrnka. Z omáčky vyjmout maso a přidat do ní hrozny. Mouku dobře rozkvedlat ve smetaně, přilít do omáčky a přibližně 3 minuty při mírné teplotě a stálém míchání prohřát. Osolit a opepřit podle chuti a podávat.
Fotky receptu Telecí závitky ve vinné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!