Použité suroviny receptu Teplý bramborový salát s petrželkou :
500 g vydrhnutých drobných nových brambor
| 1 lžíce dijonské hořčice
| šťáva a jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
| 5 lžic extra panenského olivového oleje
| 3 lžíce nasekané petrželky
| 2 jarní cibulky, jemně pokrájené napříč
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Teplý bramborový salát s petrželkou :
1. Brambory uvařte do změknutí (asi čtvrt hodiny) ve slané vodě. V misce smíchejte hořčici s citronovou kůrou i šťávou a pomalu přimíchávejte olej. Vzniklou emulzi osolte a opepřete.
2. Slijte brambory a vložte je do velké mísy. Zakápněte dresinkem a jemně promíchejte. Nechte čtvrt hodiny stát, aby se chuti spojily. Před podáváním k bramborám přimíchejte petrželku a jarní cibulku. Osolte, opepřete a ihned podávejte.
Fotky receptu Teplý bramborový salát s petrželkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!