Použité suroviny receptu Teplý čokoládovo mandlový dortík:
200 g čokolády
| 1 lžička cukru
| 1 lžička hladké mouky
| vejce
| 40 g drcených mandlí
| tuk a mouka na vysypání a vymazání formiček
Postup přípravy receptu Teplý čokoládovo mandlový dortík:
Dáme rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Rozšleháme vejce s cukrem (ručně), přidáme mouku a mandle. Tuto mandlovou hmotu přidáme do čokolády a necháme nad parou asi 7 – 10 minut. Hmotou naplníme tukem vymazané a moukou vysypané formičky a dáme péct do trouby na 170 °C asi na 7 minut. Dopékáme na 160 °C 6 minut. Pokud podáváme okamžitě, pečeme na 160 °C 14 minut.
Fotky receptu Teplý čokoládovo mandlový dortík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!