Použité suroviny receptu Teplý salát s růžičkovou kapustou:
2 lžíce olivového oleje
| 1 růžičková kapusta
| 1 pórek
| 1 mladá cuketa
| 1 brokolice
| trocha vody
| dle chuti: mořská sůl a balsamikový ocet
| doplněk: drůbeží šunka (tofu nebo šmakoun).
Postup přípravy receptu Teplý salát s růžičkovou kapustou:
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Kapustičky na čtvrtky, cuketku na plátky, pórek na nudličky a brokolici rozsekáme na kousky. Na pánev dáme olej a osmahneme pórek, pak přidáme brokolici a kapustičky. Restujeme za stálého míchání a můžeme podlít cca lžící vody. Po chvilce přidáme cuketku a ještě chvilku restujeme. Zelenina musí zůstat křupavá! Nakonec přidáme zvolený doplněk – tady drůbeží šunka – a necháme ho jen prohřát. Na talíři lehce osolíme a podle chuti můžeme pokapat balsamikovým octem. Zeleninu můžeme měnit podle chuti a doplněk klidně vynechat. Změny dosáhnete i když místo balsamika použijete zelené bylinky, které zrovna máte doma.
Fotky receptu Teplý salát s růžičkovou kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!