Postup přípravy receptu Texaské hovězí maso:
Do světlého piva přidáme šťávu z jednoho citrónu, worcesterskou omáčku, drobně nasekané cibule, prolisovaný česnek, med (lze nahradit dvěma lžičkami cukru), mletý pepř, grilovací koření, zázvor a mletý římský kmín (v nouzi normální mletý kmín). Promícháme a vložíme do toho maso v celku a necháme nejméně jeden den marinovat. Uležené maso vyjmeme, necháme okapat a prudce opečeme po všech stranách na dvou lžících oleje. Vyjmeme, dáme na pekáč, přidáme chilli papričku, zalijeme zbylou marinádou, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě, až maso změkne. Občas můžeme maso zkontrolovat a případně otočit. Teprve několik minut před koncem pečení odstraníme vrchní pekáč a necháme maso na povrchu zčervenat. Upečené maso nakrájíme na porce, přelijeme ho šťávou a podáváme ho s těstovinami (třeba i vícebarevnými) a nějakou tou zeleninou (rajčata, papriky..).