Gril předehřejte na vysokou teplotu. Hovězí svíčkovou potřete olejem a grilujte dohněda a do propečení dle vaší chuti. Maso přikryjte fólií a nechte ho v teple odpočinout.
Mezitím namočte sušené krevety na 15 minut do vroucí vody a pak slijte. Smíchejte limetkovou štávu, rybí omáčku a palmový cukr a vše šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Ve velké míse smíchejte krevety se zbylými surovinami a potřeste jimi. Salát postříkejte zálivkou a opět ho potřásáním promíchejte.
Salát uspořádejte na talíř. Maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky a položte ho navrch salátu. Hotový salát podávejte s pitou.
Fotky receptu Thajský salát z hovězího:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!