Použité suroviny receptu Toasty s plísňovým sýrem:
4 tenké plátky anglické slaniny
| 140 g plísňového sýra (brie, hermelín)
| 1 velkou pevnou hrušku
| 2 silnější plátky toustového chleba, nejlépe celozrnného
| hrst sekaných vlašských ořechů
| hrst lístků rokety nebo řeřichy (můžete nahradit směsí klíčků)
Postup přípravy receptu Toasty s plísňovým sýrem:
1. Rozpalte gril a na dno trouby položte alobal, aby se na něm zachytily odkapávající šťávy – ušetříte si tak čištění trouby. Na mřížku dejte plátky slaniny a nechte je dvě minuty vypéci dokřupava. Mezitím nakrájejte sýr na cca osm plátků; hrušku zbavte jádřince a nakrájejte ji na tenké plátky.
2. Pod gril teď položte plátky chleba a z jedné strany je opečte – trvá to sotva minutu, tak je raději hlídejte.
3. Chleba obraťte a na neopečenou stranu položte plátky hrušky a opečené slaniny. Navrch dejte plátky sýra, a ty posypte kousky ořechů. Grilujte zhruba minutu, až se sýr začne lahodně roztékat. Podávejte doplněné několika lístky rokety nebo směsí klíčků.
Fotky receptu Toasty s plísňovým sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!