Použité suroviny receptu Tofu kuličky v zeleninové omáčce:
300 g přírodního tofu
| 2 lžíce kukuřičného škrobu
| 150 g hladké sojové mouky
| 150 g špenátových listů
| 1 mrkev
| 200 ml zeleninového vývaru
| Solčanka
| olej na smažení
| sůl
Postup přípravy receptu Tofu kuličky v zeleninové omáčce:
Tofu nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme Solčanku, jemně pokrájenou zelenou petrželku a kukuřičný škrob a vypracujeme těsto. Tvoříme malé kuličky, které obalujeme v sójové mouce a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Větší část oleje odlijeme a na zbývajícím osmahneme na tenké nudličky nakrájenou mrkev a špenátové listy. Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme osmažené kuličky a krátce povaříme. Nakonec přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody a za stálého opatrného míchání pokrm zahustíme. Podáváme s rýží parboiled.
Fotky receptu Tofu kuličky v zeleninové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!