Použité suroviny receptu Tokáň po starém maďarském způsobu:
300 g telecího masa
| 300 g vepřového masa - například plecko
| 300 g hovězí svíčkové
| 100 g slaniny
| 100 g sádla
| 150 g cibule
| 150 g zelených paprik
| 80 g oloupaných rajčat
| 3 dl smetany ( může být kyselá i sladká)
| dle chuti: sůl a paprika
| dle potřeby: mouka
Postup přípravy receptu Tokáň po starém maďarském způsobu:
Veškeré maso nakrájíme na tenké proužky. V kastrolu na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, pak přidáme hovězí svíčkovou, podusíme, po 20 minutách přidáme vepřové maso a po dalších 20 minutách telecí. Podléváme dle potřeby horkým vývarem nebo vodou, dusíme skoro do měkka.
Pak osolíme a okořeníme paprikou, přidáme nakrájená rajčata a zelené papriky a dusíme vše do měkka.
Před dokončením přidáme smetanu, v které jsme rozkvedlali trochu mouky a ještě chvíli povaříme.
Fotky receptu Tokáň po starém maďarském způsobu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!