Použité suroviny receptu Tortellini s fazolemi a uzeným jazykem:
75 g vařeného případně uzeného vepřového jazyka
| 2 stroužky česneku
| 1 svazek petrželky
| 1 lžíce olivového oleje
| 300 g mrazených zelených fazolových bobů (hrášku nebo fazolek)
| 1/4 lžičky kajenského pepře
| 1/8 l vývaru
| 1 lžíce másla
| 200 g smetany ke šlehání
| 500 g čerstvých tortellini se sýrovou náplní
| sůl, čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Tortellini s fazolemi a uzeným jazykem:
Vařený oloupaný jazyk nakrájejte na nudličky. Rozetřete oloupaný česnek, petrželku opláchněte, osušte a nasekejte. Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte mrazené zelené fazolové boby, kajenský pepř a česnek. Opečte. Podlijte vývarem, přiveďte k varu a boby duste 15 minut doměkka. Mezitím na rozehřátém másle lehce opečte jazyk. Postupně přidejte smetanu a odpařujte do zhoustnutí. Tortellini uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s boby, petrželkou a jazykem. Osolte a opepřete.
Fotky receptu Tortellini s fazolemi a uzeným jazykem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!