Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.10. 2018
Dnes má svátek Hedvika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Tournedos z mletého masa

fotka Tournedos z mletého masa
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Tournedos z mletého masa:

1 starší žemli  | 3 cibule  | 500 g míchaného mletého masa  | 1 vejce  | 1-2 lžičky ostré hořčice  | 16 tenkých plátků anglické slaniny  | 2 lžíce oleje  | 2 sáčky mražených zelených fazolek  | 1 kelímek smetany ke šlehání  | 1/4 l vývaru  | 2-3 lžíce solamylu  | 2 lžíce rostlinného tuku  | 1 svazek petrželky  | dle chuti: sůl a pepř

Postup přípravy receptu Tournedos z mletého masa:

Žemli namočíme do vody. Cibuli oloupeme a usekáme najemno. Maso dáme do mísy, přidáme vymačkanou žemli, vejce. 1/3 cibule, hořčici a důkladně prohněteme. Ochutíme solí a pepřem. Vytvoříme 8 vyšších kulatých placiček a každou ovineme dvěma plátky slaniny.
V malém množství vody podusíme asi 15 minut fazolky a dáme je okapat. V pánvi rozpálíme olej a tournedos na něm opékáme asi 4 minuty po každé straně. Vyjmeme je z pánve a udržujeme je teplé. Výpek podlijeme smetanou, vývarem a tři minuty povaříme. V troše vody rozkvedláme solamyl a za stálého míchání jím omáčku zahustíme. Nakonec dochutíme solí.
V nádobě zahřejeme tuk, přisypeme zbylou cibuli a necháme zesklovatět. Odstavíme z plotýnky. Petrželku opereme, osušíme, několik snítek odložíme na ozdobení a zbytek usekáme. Fazolky a petrželku přidáme k cibuli a promícháme. Na mísu upravíme tournedos, přelijeme omáčkou, přidáme fazolky a ozdobíme snítkami petrželky. Jako příloha jsou vhodné orestované brambory.


Fotky receptu Tournedos z mletého masa:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Tournedos z mletého masa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !