500 g těstovin trenette (podobné jsou linguine)
| asi 150 g čerstvé zelené fazolky
| 1 větší brambora
| 1 balení omáčky pesto
| strouhaný parmazán
Postup přípravy receptu Trenette al pesto:
Přivedeme do varu 4 litry vody, osolíme, přidáme na kousky nakrájenou fazolku, potom na malé kostičky nakrájenou bramboru a povaříme. Potom přidáme těstovinu a dobře rozmícháme. Uvaříme těstovinu al dente a vše scedíme, ale zachráníme trochu vody, kterou použijeme na rozředění omáčky při jejím ohřívání. Servírujeme těstoviny ochucené omáčkou a posypané parmazánem. Kdo má rád dobrý olivový olej tak si jej přidá.
Toto je klasická janovská receptura.
Fotky receptu Trenette al pesto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!