600 g tuňáka
| 400 g rajčat
| 1 hrst zelených oliv, črných oliv, kaparů
| 3 ks ančoviček v oleji
| 1 ks stroužek česneku
| dle potřeby Olivový olej Bertolli Classico
| sůl
| trochu petrželky
Postup přípravy receptu Tuňáček na olivách:
Na rozehřátém oleji rozpustíme ančovičky, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Loupaná rajčata rozmačkáme vidličkou, osolíme a podusíme v oleji s ančovičkami, až směs zhoustne. Přidáme omyté kapary a vypeckované olivy, důkladně promícháme a odstavíme z ohně. Maso z tuňáka nakrájíme na porce, osolíme a osmažíme na oleji z obou stran doměkka. Maso s připravenou směsí upravíme na talíř a posypeme sekanou petrželkou. Tuňáka na olivách podáváme s pečivem.
Fotky receptu Tuňáček na olivách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!