Postup přípravy receptu Tuňák pečený v nori řase:
Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta (koupíme v krámu) a noriřasy, těsto osolíme, ochutíme bílým pepřem, posypeme sekaným čerstvým zázvorem, zabalíme do navlhčené noriřasy a jarního těsta. Potřeme vaječným žloutkem a 2 - 3 minuty zprudka smažíme na rozpáleném oleji při teplotě 190°C. Mezitím si nakrájíme zeleninové nudličky - čerstvou karotku, pórek, cukety a lilek. Linguiny lehce orestujeme a smícháme se zeleninou. Mezitím nakrájíme tortilu na proužky asi 2 cm silné obalíme kolem formy o síle cca 7 cm. Potřeme žloutkem a usmažíme ve fritéru. , Vyklepeme z formy, naplníme restovanou zeleninou a na směs klademe kousky tuňáka - 5 - 6 kousků na porci. Podáváme s limetovou omáčkou.