Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Tuňák pečený v noriřase:
4 porce tuňáka po 150 g
| 4 plátky noriřasy
| 4 plátky jarního těsta
| 50 g čerstvého zázvoru
| 100 g linguin
| 200 g míchané čerstvé zeleniny
| 2 tortily
| po 50 g limetky, pomeranče a citronu
| 4 vaječné žloutky
| bílý pepř
| sůl
| olej
Postup přípravy receptu Tuňák pečený v noriřase:
Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta (koupíme v krámu) a noriřasy, těsto osolíme, ochutíme bílým pepřem, posypeme sekaným čerstvým zázvorem, zabalíme do navlhčené noriřasy a jarního těsta. Potřeme vaječným žloutkem a 2 - 3 minuty zprudka smažíme na rozpáleném oleji při teplotě 190°C. Mezitím si nakrájíme zeleninové nudličky - čerstvou karotku, pórek, cukety a lilek. Linguiny lehce orestujeme a smícháme se zeleninou. Mezitím nakrájíme tortilu na proužky asi 2 cm silné obalíme kolem formy o síle cca 7 cm. Potřeme žloutkem a usmažíme ve fritéru. , Vyklepeme z formy, naplníme restovanou zeleninou a na směs klademe kousky tuňáka - 5 - 6 kousků na porci. Podáváme s limetovou omáčkou.
Fotky receptu Tuňák pečený v noriřase:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!