Použité suroviny receptu Tuňák zapékaný s brokolicí:
300 g brokolice
| 2 konzervy tuňáka
| dle potřeby: máslo na vymaštění formy
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 3 lžíce sekaných mandlí
| 1/4 l mléka
| dle chuti: sůl, pepř a mletá paprika
Postup přípravy receptu Tuňák zapékaný s brokolicí:
Troubu zahřejeme na 180 °C. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem. Brokolici rozdělíme na růžičky a omyjeme. Zatím při mírné teplotě rozpustíme máslo, přidáme mandle a asi 3 minuty je pražíme, až se lehce zabarví. Pak je děrovanou lžící vyndáme. Do tuku přidáme mouku a krátce ji opražíme. Pomalu pak přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Ochutíme ji pepřem a solí. Znovu přidáme opražené mandle a omáčku stáhneme ze sporáku. Brokolici osušíme a narovnáme do ohnivzdorné nádoby stonky dovnitř. Pak necháme dobře okapat tuňáka, poklademe ho do středu na stonky brokolice a zalijeme mandlovou omáčkou. Pokrm přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut, až je brokolice hotová. Odstraníme alobal, tuňáka posypeme paprikou a podáváme.
Fotky receptu Tuňák zapékaný s brokolicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!