Použité suroviny receptu Tuňákové řezy se švestkami:
600 ml mléka
| 180 g krupice
| 150 g sušených švestek
| 1 konzerva tuňáka v oleji
| 2 vejce
| sůl
| tuk
| cibule
| petrželka
Postup přípravy receptu Tuňákové řezy se švestkami:
Krupici vmíchejte do studeného mléka, ohřívejte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Odstavte. Vymažte tukem zapékací misku a na její dno rozložte švestky. Do vlažné krupicové hmoty přidejte rozšlehaná vejce. Zlehka vmíchejte kousky tuňáka, osolte. Směs rozprostřete na švestky a povrch uhlaďte. Pečte 40 min. na 200 °C. Vlažné nakrájejte a servírujte s cibulkou a petrželkou.
Fotky receptu Tuňákové řezy se švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!