Postup přípravy receptu Tvarohový dort s mandarinkami:
Piškoty rozdrtíme válečkem a drobečky dobře promícháme se změklým máslem. Dortovou formu vyložíme alobalem. Piškotovou hmotu natlačíme na dno a po obvodu. Limetky omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do mísy a utřeme s tvarohem, vejci, oběma druhy cukru, sladkou i zakysanou smetanou na hladký krém, ochutíme limetkovou šťávou a kůrou. Mandarinky necháme dobře okapat a vmícháme je do tvarohové náplně, kterou rozetřeme do formy na piškotový korpus. Dáme do trouby a pečeme při 90 °C asi 120 minut. Pak dort vyndáme a necháme vychladnout. Na bílkový sníh nalijeme do kastrůlku 80 ml vody, rozmícháme v ní 100 g krystalového cukru, instantní kávu a přivedeme k varu a při 120 °C krátce povaříme. Bílky vyšleháme se zbylým krystalovým i moučkovým cukrem a za stálého míchání přiléváme vroucí kávový mok. Mícháme dokud sníh nevychladne. Vychladlý dort potřeme bílkovým sněhem a zprudka zapečeme. Po vychladnutí poprášíme dort mletou kávou.