Postup přípravy receptu Tvarohový hřbet s grapefruitem:
Žloutky oddělíme od bílků. Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme tvaroh, mléko, krupici i mouku a uhněteme těsto. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého přimícháme vanilkový cukr. Ten potom velmi opatrně vmícháme do těsta.
Obdélníkovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme těstem a uhladíme. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme asi 45 minut. Hotový tvarohový hřbet necháme ve formě vychladnout.
Mezitím si připravíme ovocnou omáčku. Grepy omyjeme. Ze 4 sloupneme kůru tak, abychom také odstranili bílou část. Ostrým nožem oddělíme jednotlivé dílky od sebe a podélně je rozpůlíme. Zbylý grep rozpůlíme a vymačkáme z něj do nádoby šťávu, přidáme cukr a dáme vařit. Solamyl rozpustíme v troše studené vody, umícháme dohladka a horkou šťávu jím zahustíme. Necháme přejít varem a nakonec přidáme campari. Poté necháme vychladit. Tvaroh vyklopíme na tác a posypeme moučkovým cukrem. Tvarohový hřbet podáváme nakrájený na plátky, politý grapefruitovou omáčkou.