Použité suroviny receptu Tvarohový koláč s jahodami:
170 g polohrubé mouky
| 125 g másla
| podle chuti jahody
| 2 ks bílky
| 2 ks žloutky
| 1/2 kypřícího prášku
| 1/2 vanilkového cukru
| 2 lžíce mléka
| 1/2 kůra z citronu
| trochu máslo a strouhanka na vymazání formy
| trochu moučkový cukr a mouka na poprášení jahod
Postup přípravy receptu Tvarohový koláč s jahodami:
Změklé máslo utřete s cukrem a postupně po jednom přidejte žloutky. Do směsi vetřete tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Zřeďte vlažným mlékem a opatrně promíchejte. Do čisté mísy prosijte mouku a kypřícím práškem. Nasypte k základu těsta a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Bílky ušlehejte do tuha a opatrně vetřete do těsta.
Těsto přeneste do vymazané a strouhankou vysypané formy o průměru 23 cm a poklaďte jahodami, porpášenými trochou mouky.
Pečte asi 30 minut. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem.
Fotky receptu Tvarohový koláč s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!