Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tymiánové roštěnky:
4 roštěnky
| 2 stroužky česneku
| 1 cibule
| 1dl olivového oleje
| 1 lžička tymiánu
| 2 sekané petrželky
| dle chuti: mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Tymiánové roštěnky:
Roštěnky mírně naklepeme a vložíme do misky. Prolisovaný česnek promícháme s nakrájenou cibulí a olejem. Touto marinádou potřeme roštěnky po obouch stranách, přelijeme je zbytkem marinády a necháme pod pokličkou 3-4 hodiny v chladnu rozležet. Před přípravou roštěnky vyjmeme a tupým nožem z nich setřeme marinádu do misky. Potom marinádu promícháme s tymiánem a na drobno nasekanou petrželkou. Na rozpálené, jen lehce olejem vymaštěné pánvi roštěnky po obou stranách opečeme. Nalijeme na ně zbylou marinádu, krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Jednolivé porce na talířich přelejeme kořeněným výpekem.
Fotky receptu Tymiánové roštěnky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!