Použité suroviny receptu Utopené brambůrky s hermelínem:
750 g malé brambory
| 300 ml zakysaná smetana
| 2 ks hermelín
| 1 ks naťová cibulka - svazek
| sůl, pepř, koriandr podle chuti
| máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu Utopené brambůrky s hermelínem:
Malé brambory umyjeme a uvaříme v osolené vodě. Ještě horké je oloupeme, narovnáme do máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáčku, hustě posypeme jemně nasekanou naťovou cibulkou a zalijeme zakysanou smetanou ochucenou kořením a solí.
Celý povrch pokryjeme na plátky nakrájeným hermelínem a zapékáme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 25 minut. Utopené brambůrky s hermelínem můžeme podávat jako samostané jídlo, doplněné zeleninovým salátem, ale jsou i jako výborná příloha ke grilovanému masu.
Fotky receptu Utopené brambůrky s hermelínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!