Použité suroviny receptu Uzené maso dušené v celeru:
500 g uzeného masa
| 80 g celeru
| 40 g mrkve a petržele
| 1 ks cibule
| 1/4 l kyselé smetany
| 40 g hladké mouky
| 4 zrnka pepře
| 4 zrnka nového koření
| 15 g oleje
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Uzené maso dušené v celeru:
Očištěnou petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky. Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vložíme na ni maso a ze všech stran zprudka opečeme. Nakonec orestujeme i připravenou zeleninu. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a dusíme pod poličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, povaříme. Porce na talířích přelijeme omáčkou a ozdobíme kopečky dušeného celeru.
Fotky receptu Uzené maso dušené v celeru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!