500 g uzené pečeně
| 500 g kyselého zelí
| 1,25 kg brambor
| 80 g cibule
| 50 g sádla
| 2 dl kysané smetany
| 5 g kmínu
| sůl
Postup přípravy receptu Uzené maso po horňácku:
Uzenou pečeni vaříme ve vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji a nasekáme na porce. Brambory nakrájíme na větší kostky, osolíme je a opečeme s cibulí a kmínem na části sádla. Zbytkem sádla vymastíme pekáč, na dno naskládáme polovinu zelí, polovinu masa, potom vrstvu brambor, zbytek masa a zelí a vše dusíme v troubě. Přeléváme vývarem z uzeného masa. Po změknutí zalijeme vše kyselou smetanou a dopečeme. Podáváme bez přílohy.
Fotky receptu Uzené maso po horňácku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!