Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Uzené maso s hrachovou kaší:
500 g uzeného
| 3 zrnka pepře
| 2 zrnka nového koření
| Hrachová kaše:
| 300 g hrachu
| 40 g sádla
| 30 g hladké mouky
| 1 cibule
| dle chuti: sůl
| 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Uzené maso s hrachovou kaší:
Uzené uvaříme s celým pepřem a novým kořením do měkka, vykostíme, nakrájíme na plátky a podáváme s hrachovou kaší. Hrachová kaše: Přebraný suchý hrách opereme, zalijeme převařenou studenou vodou a necháme jej namočený do druhého dne. Před vařením podle potřeby hrách dolíjeme vodou a uvaříme do měkka. Potom jej zahustíme bledou jíškou, kterou přípravíme ze sádla, mouky a půlky drobně nakrájené cibule, povaříme 20 minut a prolísujeme skrz síto nebo necháme rozvařit. Nakonec podle chuti osolíme, přídáme rozetřený česnek a posypeme zbytkem cibule, kterou jsme nakrájeli na kolečka a osmažili dozlatova.
Fotky receptu Uzené maso s hrachovou kaší:
Fotky vložil: verka56,Vlamape,vilka,myrna,Bezinka