Použité suroviny receptu Uzené v rýži s pažitkovým krémem:
20 dkg cibule
| 4 lžičky oleje
| 25 dkg rýže
| 3/4 l masového vývaru z Knoroxu
| 30 dkg uzeného masa
| 8 lžic šlehačky nebo Ramy Cremefine ke šlehání
| 8 lžic kyselé smetany nebo Ramy Cremefine zakysaný krém
| 4 lžíce nasekané pažitky
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Uzené v rýži s pažitkovým krémem:
Cibuli pokrájíme na kostičky a podusíme ji na tuku do sklovita. Přidáme rýži a mícháme, až je sklovitá. Zalijeme horkým masovým vývarem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut. Mezitím nakrájíme uzené na malé kousky a pak uzeným rýži posypeme. Dovaříme, vše zamícháme a ochutíme. Šlehačku rozmícháme s kyselou smetanou a ušleháme hustý krém. Přimícháme pažitku a každou podávanou porci omáčkou přelijeme.
Fotky receptu Uzené v rýži s pažitkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!